ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

09 August 2011

MAS bangkrap berkali kali kali ini jatuh di tangan orang bukan melayu....tak sabor rasa nak tengok katak berahim ali melentik...!!!

 

MAS telah bangkrap. Mengikut maklumat  untuk menyelamatkan MAS dari bangkrap bagi kali yang ketiga, dana sejumlah RM2 billion di perlukan. Sejarah MAS menunjukkan terdapat 3 kali di mana MAS terpaksa di selamatkan:

  • Pada tahun 1994 di mana Tajudin Ramli terpaksa membeli 24% dari saham MAS dari Bank Negara kerana Bank Negara pada masa itu menghampiri bankrupsi. Kos bailout: RM1.8 billion
  • Pada tahun 2000 dimana kerajaan Malaysia menanggung semua hutang MAS serta membeli saham Tajuddin pada RM8. Kos Bailout : RM 4 billion.
  • Sekarang ini dimana MAS mungkin terpaksa dijual kepada AirAsia yang mana butirannya masih rahsia. Untuk menyelamatkan MAS kali ini memerlukan wang RM2 billion untuk dipam.

Jelasnya di bawah pentadbiran UMNO, MAS bankrap berkali-kali. Kepimpinan Melayu yang UMNO cuba tonjolkan di dalam MAS hanya mampu membangkrapkan MAS sahaja. Duit MAS yang RM600 juta habis dirompak tidak tahu kemana.

Bayangkan di satu masa, MAS boleh mempunyai ratusan juta dalam bentuk "cash money" di dalam akaun mereka.

Akhirnya MAS akan dijual kepada AirAsia yang dipimpin oleh seorang yang bukan Melayu.

Tak sabar nak tunggu reaksi dari Ibrahim Ali atas isu MAS dijual pada "bukan melayu" ini.

 

 

tb