ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

23 April 2013

taktik busuk SPR anjing UMNO keluarkan peraturan baru untuk menipu penggundi dan memenangkan UMNO-BN...!!!!

SPR: Nama calon kekal di kertas undi walau tarik diri

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menegaskan bahawa pencalonan untuk pilihan raya umum ke-13 yang telah dimuktamadkan tidak akan dibenarkan untuk ditarik balik.

Timbalan pengerusi SPR Datuk Wan Ahmad Wan Omar berkata peruntukan undang-undang yang membolehkan seseorang calon menarik balik pencalonan tersebut sudahpun dihapuskan.

"Kita sudah tidak ada peruntukan itu mengikut Peraturan Pilihan Raya 1981," katanya dalam satu sidang media Putrajaya hari ini.

Tambahnya, nama calon berkenaan tidak akan dipadamkan daripada kertas undi dan pengundi dibenarkan untuk mengundi calon tersebut.

Calon berkenaan dibenarkan untuk mengumumkan penarikan diri masing-masing kerana ia merupakan pilihan peribadi masing-masing.

Namun, tiada perubahan akan dibuat ke atas kertas undi tersebut, tegasnya.

 

 

Malaysiakini

 

 

penyapu sial

 

taktik busuk ini yang tidak di jangkakan adalah cubaan SPR membantu UMNO-BN bagi mengelirukan dan memecah undi pengundi...bilamana pulak peraturan tersebut di hapuskan ...masih terlalu awal...nampak sangat SPR cuba menipu untuk memenangkan UMNO-BN...

kalau dahulu tiada masaalah apa apa...kenapa baru sekarang...walau apa pun insyaalah pakatan rakyat akan menang walaupun segala penipuan yang di lakukan oleh SPR...dan SPR perlu di rombak serta pengerusinya wajar di hantar ke penjara bila pakatan rakyat berkuasa kelak...