ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

16 January 2011

hey dey macha.....jangan amal double standard
Kita  mahu melihat sejauh mana komitmen serta kredibiliti Polis Diraja Malaysia (PDRM), Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) serta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), terhadap salahlaku yang didakwa dilakukan pegawai kerajaan dan juga BN.

Kebiasaannya agensi-agensi terbabit begitu pantas bertindak terhadap kes-kes yang melibatkan Pakatan Rakyat, oleh kerana itu perkara yang sama juga mesti dilakukan walaupun ia melibatkan penjawat awam dan BN.

Kita tidak mahu pihak pihak terbabit mengamalkan sikap double sandard kerana amalan seumpama ini hanya akan mencemarkan profesionalisme mereka,..

Markom adalah penjawat awam Kumpulan DG 54 yang memangku Jawatan Utama Sektor Awam (Jusa) Gred C, didakwa telah berkempen bagi pihak BN di beberapa sekolah dalam Dewan Undangan Negeri (Dun) Tenang, baru-baru ini.

Beliau didakwa melakukan perbuatan tidak beretika ini ketika mengadakan pertemuan dengan guru-guru di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Munshi Ibrahim, 31 Disember 2010 (9.00 pagi– 12.30 tengahari), Sekolah Kebangsaan (SK) Kampung Tenang, 3 Januari 2011 (12.00- 1.30 petang), SK Pekan Air Panas, 3 Januari 2011 (11.00 – 11.45 pagi), SK Felda Chempelak, 3 Januari 2011 (9.00 – 10.00 pagi) dan SMK Tenang Station, 3 Januari 2011 (3.00– 5.00 petang).

Selain itu beliau juga turut didakwa memberi tekanan kepada Pengetua dan Guru Besar di Dun Tenang supaya mengundi BN di samping turut memberi tekanan kepada guru-guru kaunseling di Daerah Segamat supaya berkempen untuk memenangkan BN pada pilihan raya kecil 30 Januari depan.

Tindakan penjawat awam tersebut melanggar peraturan ditetapkan adalah perbuatan yang sangat memalukan melampau selain boleh dikenakann tindakan sewajarnya.

Sehubungan itu kita mendesak agensi-agensi terbabit menjalankan siasatan segera ke atas penjawat awam tersebut serta mengambil tindakan yang setimpal di atas kesalahan yang dilakukan.