ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

18 January 2011

Peguam Ummi Hafilda Di Saran Belajar Undang-Undang Sebelum Beriya-Iya Mahu Menfailkan SamanPengerusi DAP Kebangsaan , Karpal Singh (foto)i menggesa peguam yang mewakili Ummi Hafilda Ali agar terlebih dahulu memahami dan meneliti peruntukan undang-undang sebelum memfailkan saman terhadapnya. Katanya, ini kerana berdasarkan peruntukan undang-undang, seseorang yang ingin menyaman mana-mana pihak atas sebarang sebab sebenarnya diberi tempoh tidak lebih dari enam tahun. "Apabila sesuatu kes itu telah melampui enam tahun... hadnya enam tahun dan mahkamah boleh menolak tanpa mendengarnya... dan dalam kes Ummi Hafilda ini, dia hendak menyaman perkara yang telah berlaku selama lebih 13 tahun lepas dan saya nasihatkan peguamnya supaya memahami dan meneliti undang-undang dengan baik,” kata peguam kanan itu kepada pemberita di sini kelmarin


Ternyata, Ummi Hafilda buta sejarah dan buta undang-undang. Lantaran itulah dia sanggup berkokok untuk menyaman Karpal dan yang lainnya walhal kes sudah lebih enam tahun berlalu. Malah, jika benar Ummi mengatakan segala maklumat yang diberikan kepada pihak terbabit benar maka dia perlulah meminta kes liwat I dulu dibuka semula. Maknanya, dia menghina mahkamah yang sudah pun membuat keputusan Anwar didapati tidak bersalah dan dibebaskan selepas enam tahun meringkuk di Penjara Sg.Buloh. Anehnya, baru sekarang dia mengatakan maklumatnya itu benar dan mahu menyaman pihak yang menjatuhkan reputasinya. Jika dia benar, kenapa semasa di mahkamah dia tidak membawa saksi-saksi yang berkenaan. Kenapa baru sekarang mengatakan ada saksi?.

Apakah selepas 13 tahun mencari baru sekarang Ummi menemuinya. Ternyata beliau memang pandai membuat lawak jenaka baru untuk mensabitkan Anwar dengan kes liwat II selepas menyaksikan Saiful Bukhari gagal bertindak cemerlang dengan skrip yang diberi. Sebab itulah Ummi terpaksa dibawa masuk jadi pelakon tambahan dalam kes terbaru ini].


penyapu sial

Kenapa lepas 13 tahun? Sebab sebelum itu duitnya belum habis, dan orang-orang bapa konspirasi belum mengetuk pintu rumahnya meminta bantuan. Kini bantuan diperlukan kerana lubang najis Sepol tak boleh diharap untuk meningkatkan kepercayaan rakyat bahawa DSAI adalah penjenayah seks luar tabie. Maka diharapkan betina anggun ini menjadi pemangkin. Mereka merancang, Allah juga merancang, dan perancangan Allah adalah sebaik-baik perancangan.