ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

20 December 2010

1 malaysia haramjadah dengan UMNO pukimak....kaya dengan kenaikan harga barangan yang mencekik leher rakyat marhaen....

Harga susu akan dinaikkan 30 sen bermula 1 Januari depan.Kenaikan harga itu adalah untuk susu tin 400 gm dan 500 gm. Demikian dinyatakan oleh Presiden Persekutuan Persatuan Peniaga Barangan Runcit Malaysia, Lean Hing Chuan.

“Sekarang ini harga susu tin di dalam lingkungan RM2.40 ke RM3.20,” tambahnya dengan menyatakan pelarasan itu disebabkan peningkatan kos.

Pada bulan April lalu harga susu telah naik 5 sen. Kemudian susu dinaikkan lagi 10 sen pada Oktober lepas. Dan pada 1 Januari depan harga tersebut meningkat sebanyak 30 sen lagi.

Presiden Persatuan Peniaga Kedai Kopi Malaysia, Ngo Soo Boon menyatakan beliau percaya harga minuman akan naik awal tahun depan ekoran kenaikan harga barang.

“Ini bukan saja disebabkan kenaikan harga susu, tetapi kos-kos lain seperti upah dan sewa juga telah turut naik,” kata Ngo semalam.

“Ia adalah riaksi berantai berikutan kenaikan harga bagi lain-lain barangan.”


penyapu sial


konvensyen PR di Pulau Pinang lansung tidak sentuh dan tak beri perhatian terhadap kenaikan harga barang yang kini begitu membebankan rakyat. Yang dihebohkan hal-hal yang tak bersangkut-paut dengan rakyat secara lansung.

Kenaikan harga barang semacam tidak penting bagi pemimpin PR, almaklum, pemimpin PR pun ada yang dah kaya raya semacam pemimpin UMNO BN juga. Tak kisah lagi harga minyak, gas, gula, susu dan lain-lain keperluan naik. Kasihan rakyat marhaen.