ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

21 December 2010

UMNO juara tipu melayu dulu kini dan selamanya....

Umno juara Melayu? Umno perjuang ketuanan Melayu?
Dasar 'ketuanan Melayu' yg jenis tak sedar diri, jenis penipu rakyat dan munafiq!

Luahan seorang penyokong Melayu Umno dibawah jelas membuktikan, Umno telah menganaktirikan sesama bangsa Melayu..peniaga Melayu terhimpit demi sesuap rezeki gara-gara ketuanan Melayu Umno yang menipu rakyat...

Korang baca sendiri luahan seorang penyokong tegar Umno, yang pernah mengambil bahagian dalam membekal bahan dan khidmat semasa Perhimpunan Agung UMNO Oktober 2010 yg lalu..

Keluhan beliau ini disampaikan kepada blogger Minaq Jinggo (blogger pro-Umno) dengan harapan supaya dipanjangkan kepada Presiden Umno, Najib Tun Razak..(Sekadar gambar hiasan: Umno dan medianya sering melemparkan tuduhan kononnya PR menindas peniaga Melayu termasuk isu peniaga Melayu menara Komtar Pulau Pinang awal Ogos yg lalu..)

Ternyata, ahli Umno sendiri yang mengaku Umno tak mengotakan janjinya, berdolak dalik, hanya menipu Melayu dan membuat orang benci dan meluat..bak kata ahli Umno tegar ini, "pemimpin yang sombong, bongkak dan berlagak dan tidak menyelami masalah rakyat maseh ada lagi didalam parti keramat ini"...

Akhir kalam, terbukti sudah, bukan PR yang hina Melayu, bukan DAP yang tekan Melayu, tetapi dasar penipu 'ketuanan Melayu' di kalangan pemimpin2 Umnolah yang menghina dan memiskinkan Melayu!...fikir2kan..

Mesej Kepada Memanda PM - Keluhan Rakyat

By: Minaq Jinggo

Ini adalah amanah dan rayuan yang diberikan kepada saya oleh seorang kenalan rapat yang juga salah seorang peniaga Melayu yang telah mengambil bahagian dalam membekal bahan dan khidmat semasa Perhimpunan Agung UMNO yang baru lalu.

Beliau bersama sekumpulan peniaga lain yang juga merupakan ahli UMNO merasa amat kecewa dan tertekan dengan sikap pentadbiran pejabat pengurusan UMNO Pusat yang berdolak dalik dalam urusan pembayaran kepada mereka. Saya pernah melalui amat memahami tekanan yang kenalan saya alami ini tambahan pula beliau juga seorang ahli UMNO.

Mesej kepada Memanda Perdana Menteri, Mereka lebih sibuk tabur harapan dari memahami yang rakyat jelak dengan keangkuhan. Kita perlukan pemimpin yang bukan lupa asal usul tapi pemimpin yang boleh deliver satu kerajaan yang di pimpin oleh rakyat, untuk rakyat, kepada rakyat. Bukan kah rakyat yang memilih mereka menjadi wakil rakyat tetapi mereka terus ingat mereka yang bagus sangat dan lupa yang mereka itu wakil kita.

Berbuih buih mulut PM mengingatkan peranan dan semangat ummo yang baru. menjadi juara rakyat, mendahuluikan rakyat, merasa nadi dengupan rakyat. Semuanya sia-sia. Pemimpin pemimpin UMNO terus memperlecehkan impian PM ini.

Mengambil kisah berita terkini bayangkan lah berapa ramai peniaga peniaga Melayu yang telah menderita dan sengsara akibat perkara kecil yang tak mampu diselesaikan dengan segera oleh pentadbiran UMNO. Hutang hutang semasa perhimpunan UMNO yang lalu hinggalah sekarang maseh tidak dibayar oleh pihak umno.

Sedih dan kesian, parti yang berjanji mendukung perjuangan orang orang Melayu rupa rupa nya indah khabar dari rupa. Mereka tak mengotakanya, Mereka tak serik serik membuat rakyat benci dan meluat. Fikir fikir kan lah. Jangann lah susah sangat mencari sebab kenapa pengundi menyampah dengan BN dan parti parti kompenannya.

Pemimpin pemimpin yang sombong, bongkak dan berlagak dan tidak menyelami masalah rakyat maseh ada lagi didalam parti keramat ini. Renungi dan kaji lah rintihan dan keluhan peniaga peniaga Melayu dibahagian UMNO Malaysia."


warta365.