ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

26 December 2010

kumpul harta banyak mana...tak leh bawak liang kuboq....tapi bawak bencana pepecahan kekeluargaan berebutkan harta peninggalan yang tak berkesudahan....Di saat begini, harta sebanyak manapun tidak ada  apa-apa maknanya lagi.

Kalau seseorang ketua negara itu yang kerjanya adalah memerintah serta menguruskan negara dan dalam masa yang sama mengumpul harta yang teramat banyak, sudah tentu sumber dari mana datangnya harta itu menjadi satu persoalan.

Perasuah hanya akan digelar perasuah secara formal apabila ia didapati bersalah selepas diadili. Mungkin masih ada ramai lagi pemimpin yang rasuah yang mengaut keuntungan negara untuk diri sendiri di serata dunia, tapi jika tiada bukti maka selamatlah dirinya dari digelar perasuah di atas dunia ini.


Dalam sejarah, terdapat beberapa peminpin yang direkodkan jumlah aktiviti rasuahnya. Suharto menjadi orang yang teratas dalam senarai jumlah harta yang dikumpulkannya. Lihat senarai pemimpin di bawah diikuti dengan jumlah harta dikumpul:

1. Suharto, Indonesia - USD15 hingga USD35 billion
2. Ferdinand Marcos, Filipina - USD5 hingga USD10 billion
3. Mobutu Sese Seko, Congo - USD5 billion
4. Sani Abacha, Nigeria - USD2 hingga USD5 billion
5. Slobodan Milosevic, Yugoslavia - USD1 billion
6. JC Duvalier, Haiti - USD300 hingga USD800 juta
7. Alberto Fujimori, Peru - USD600 juta
8. Pavlo Razarenko, Ukraine - USD114 hingga USD200 juta
9. Arnoldo Aleman, Nicaragua - USD100 juta
10. Joseph Estrada, Filipina - USD78 hingga 80 juta

Rakyat negara Filipina adalah yang paling malang sekali apabila dalam top 10 pemimpin korup, pemimpin negaranya isi dua nama.

Suharto sudah tinggal kenangan, banyak harta yang dikumpulnya tetapi pasti satu senpun tidak dibawa bersamanya ke dalam kubur.

pemimpin kita...?????.....muakakakakakka.....depa pun ada hati nak berlumba lumba kejar ranking di atas....ntah ntah dalam ranking ke 11 yang tak tersenarai di atas....komisen kapal selam buruk...menara warisan 100 tingkat ,projek banggunan dan stadium runtuh serta projek nuklear untuk jadikan  cernobil malaysia....boleh jadi pemimpin kita di kedudukan yang teratas ....muakakakakakaka...!!!!!