ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

26 December 2010

UMUM BONUS RM 100.9 JUTA:PM najib menipu...peneroka tertipu lagi....

Melihat kepada angka RM100,916,600 bonus Felda yang diumumkan oleh PM 1Malaysia hari ini, ramai peneroka mungkin sudah mula memasang angan-angan. Tukar kereta baru, tukar langsir baru, pergi shopping dengan anak cucu atau pun pergi makan young tau fu..

Mungkin angka lebih RM 100 juta sengaja dipilih nak melupakan fobia sekejap janji 100 hari Pakatan Rakyat jika berjaya memerintah negara selepas PRU ke 13. Mungkin juga kebetulan dengan pilihanraya kecil DUN Tenang yang pengundinya ramai terdiri daripada peneroka Felda.

Kalau ikut statistik sehingga November 2009, jumlah peneroka seluruh Malaysia ialah seramai 112635 orang. Daripada jumlah itu hanya 94,281 atau 83.70 peratus yang dapat bonus. Selebihnya masuk angin keluar asap! Dijangkakan setiap peneroka hanya menerima RM 400 - RM 1200 sahaja. Jumlah yang sangat kecil berbanding harga sawit yang sekarang melambung di pasaran dunia.

Untuk peneroka Felda tak sampai RM 1200 maksimum, tetapi berapa pula bonus staf Felda dan Felda Plantations? Paling kurang bonus mereka tidak kurang 2 bulan gaji! Tak percaya pergi tanya saudara mara yang kerja dengan Felda.

Inilah yang selalu dibangkitkan, ke mana pergi untung Felda? Jika PM 1Malaysia berani sila beritahu pada pengundi di Dun Tenang nanti berapa untung Felda dan ke mana duit tersebut dibelanjakan.

Semua ini sudah cukup membuktikan bahawa keringat dan hasil peneroka diperah secukupnya tetapi malangnya mereka cuma dapat sisa-sisa daripada hasil yang diperolehi. Tetapi peneroka Felda jangan kecil hati kalau tidak mana kerajaan 1Malaysia nak cari duit bayar firma Yahudi Apco Worlwide RM 77 juta setahun....Peneroka sepatutnya rasa bangga...Keranamu Malaysia...


angkasanuri