ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

27 December 2010

UMNO memang kepala butoh...kencingkan rakyat tak sudah sudah....yang sundalnya penyokong dan pemberi undi nya yang haramjadah....!!!!
Tak habis habis rakyat dikencing, tapi tak serik serik Umno dijilat...

Duit dah habis selepas rasuah kroni dengan projek. Duit dah habis kroni mula tarik harga. Duit dah habis sebab negeri negeri kaya jatuh ke tangan pembangkang. Duit dah habis sebab bangang dalam pengurusan. Duit dah habis sebab ketirisan melampau. Duit dah habis sebab rasuahkan rakyat dengan pembangunan yang tak seimbang. Duit dah habis sebab bini kaki shopping.

Bila kantong tengah kering ni... kena kreatif cari duit. Duit kena masyuukk baru kroni senyum sedia. Duit kena masyuukk baru ahli parti jadi semangat. Duit kena masyuukk boleh kerja parti berjalan. Duit kena masyuukk baru negara boleh diuruskan. Duit kena masyuukk baru sokongan dapat dipertahankan.

Tapi nak buat camana, bangsa Umno memang bangang. Idea kurang. Yang depa tau, rakyat ditekan untuk cari makan. Mulut rakyat disuap pisang masam, juboq dikait duri. Rakyat yang sekian lama digula gulakan Umno kini kian sedar diri. Tinggal ahli ahli parti bangsa Umno semenanjung ni saja yang masih lagi bangang dan mahu dibangangkan oleh pemimpin bangsa Umno yang bangang.

Beratus-ratus masalah rakyat terbengkalai termasuk isu saman ekor yang sudah berlanjutan bertahun lamanya. Menteri menteri Najib yang korup idea dah mula cadangkan satu lagi cara menghisap darah rakyat Malaysia dengan mahu menswastakan pula sistem pengutipan saman ini. Cara mudah kutip duit yang habis di joli. Cara mudah paksa rakyat tolong kerajaan.

Tak habis habis menteri Najib tunjuk bodoh dengan cara memeras rakyat, baru sangat lagi harga petrol ditingkatkan. Harga barang keperluan pengguna naik mendadak, perkhidmatan anak sekolah atau mak bapak kerja pun turut naik. Utiliti pun nak kena penaik. Semuanya akan naik kecuali gaji pekerja pekerja yang terpaksa berbelanja lebih dengan gaji kecil...