ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

13 December 2010

sebok buat part time cabut gigi dan buat istana bali...kerajaan melayang khir toyol abaikan kebajikan 10 000 pembeli rumah di selangor....!!!

Ruman terbengkalai: Lebih 10,000 pembeli di S'gor rugi
Kira-kira 10,000 pembeli rumah di Kuala Selangor mengalami kerugian apabila projek perumahan yang dirancang sejak 10 tahun lalu terbengkalai kerana menghadapi pelbagai masalah.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, ia melibatkan 10 hingga 12 projek perumahan yang diluluskan kerajaan negeri terdahulu, menyebabkan pembeli menanggung kerugian.


Beliau berkata, kerajaan negeri memandang serius masalah itu dan akan cuba menyelesaikannya secara berperingkat, menggunakan pelbagai cara, termasuk mengambil alih tanah untuk pembangunan semula.

“Pengambilalihan tanah ini akan membolehkan kerajaan negeri membangunkan semula projek berkenaan seperti yang dilakukan di Bukit Botak dan Bandar Alam Perdana,” kata menteri besar.

Beliau berkata demikian di majlis turun padang bersama ahli Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung (JKKK) dan Penghulu Daerah Kuala Selangor, hari ini.

Menteri besar juga berkata, kerajaan Selangor telah mempermudahkan pemberian geran tanah kepada penduduk yang menduduki tanah itu selama lebih 15 tahun dan belum memiliki rumah.

Bagaimanapun Menteri Besar berkata, setiap pemohon hanya akan dibenarkan mendapat satu geran tanah bagi mengelak penyelewengan di samping memberi keadilan kepada mereka yang layak.

Selepas mengadakan perbincangan dengan JKKK dan penghulu, menteri besar melawat pejabat JKKK Bukit Badong untuk mendengar taklimat berhubung pembangunan ekonomi dan aktiviti sosial di kawasan itu.

Menteri besar kemudian dibawa melawat premis membuat perabot, Idyan Jaya Enterprise, ladang yang menternak lebih 30,000 arnab pelbagai spesis dan merasmikan sepak mula perlawanan akhir futsal liga tempatan.

Majlis turun padang bersama JKKK dan penghulu akan diperluaskan ke semua daerah di Selangor untuk membolehkan pimpinan negeri mendapat gambaran sebenar masalah yang dihadapi penduduk.