ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

12 December 2010

kerajaan BUTOH NAIK...BN...barang semua naik...ajak rakyat makan ubi kayu ikut era zaman jepun...muaka ka ka muaaka ka ka....!!!

Kerajaan UMNO-BN-APCO nak perkenal Tanaman ubi kayu di Sabah, Sarawak
rakyat bakal makan ubikayu...bila kerajaan BUTOH NAIK kerap menaikkan harga barangan keperluan sekerap kepala butoh bapak dia naik....!!!!Kerajaan bakal memperkenalkan satu produk pertanian yang berpotensi dimajukan dengan agresif di kawasan luar bandar Sabah dan Sarawak dengan jaminan pulangan keuntungan enam bulan selepas ditanam.

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohamad Shafie Apdal berkata, produk tersebut iaitu ubi kayu atau nama saintifik cassava boleh diproses menjadi gam dan pelbagai produk perubatan yang boleh dijual dengan harga kompetitif di pasaran terbuka.

"Berbanding tanaman getah dan kelapa sawit yang memakan tempoh antara lima hingga tujuh tahun untuk mendapatkan pulangan, ubi kayu hanya memakan masa enam bulan sahaja," katanya kepada pemberita selepas merasmikan projek menaik taraf Jalan Panchor, Kampung Bintawa dan Kampung Soh di sini hari ini.

Shafie berkata, selain pulangan yang cepat tanaman tersebut tidak memerlukan peruntukkan yang tinggi dan ia tidak memerlukan tenaga manusia yang ramai untuk mengusahakannya. — Bernamapunca makan ubi kayu di sini....

iblis jala kata kerajaan bakal bangkrap.....rupanya rakyat di dahulukan untuk bangkrap....memang pukimak punya kerajaan UMNO/BN....!!!