ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

03 January 2011

jadi menteri agama pukimak gamaknya......NASIHAT YB TEO TETAPI BIARKAN ISTERI PEMIMPIN UMNO TAK TUTUP AURAT.....LAKNAT PUNYA MALAUN....!!!Menteri Agama Kerajaan Najib, Jamil Khir Baharom berkata orang bukan Islam termasuk ahli politik tidak dihalang memasuki masjid tetapi adabnya seperti etika berpakaian perlulah dihormati.

Tetapi menurutnya ahli politik yang memahami pandangan masyarakat berhubung isu keagamaan seharusnya tidak melakukan tindakan yang boleh menyentuh perasaan penganut agama tersebut apatah lagi mengulangi perbuatannya.
Saya tidak faham siapa yang sebenarnya yang tersinggung kerana setakat ini orang yang riuh rendah cuma pemimpin dan penyokong Umno sahaja sedangkan ahli kariah masjid yang terlibat pun tidak bising. Malah Nazir masjid yang berkenaan iaitu Masjid Taman Cheras Jaya, Balakong, Hj Azman Idris pun berkata bagi beliau isu itu bukanlah suatu isu yang sensitif dan besar.

Yang saya tahu, pemimpin Umno dan Utusan Meloya beriya-iya memainkan isu ini untuk kepentingan politik mereka. Apakah mereka benar-benar ikhlas membuat teguran dan nasihat kepada YB Teo sedangkan pada semua orang tahu ramai dikalangan orang Islam yang memasuki masjid tidak menutup aurat khususnya ketika majlis akad nikah dan lain-lain. Apakah masjid tidak tercemar dengan gelagat wanita Islam yang sengaja tidak menutup aurat di dalam masjid.

Saya ingin mengucapkan tahniah kepada Jamil Khair kerana begitu prihatin terhadap YB Teo tetapi tidak pula sensitif kepada amalan tidak menutup aurat isteri-isteri pemimpin Umno dan pemimpin-pemimpin wanita/puteri Umno yang tidak menutup aurat. Adakah aurat TIDAK WAJIB bagi orang Umno sehingga ianya dipersendakan, sekali tutup kepala sekali tidak. Tutup kepala pun tidak memenuhi tuntutan menutup aurat, jambul nampak, leher nampak dan kadang-kadang jarang pula.

Di harapkan pada masa hadapan Jamil Khair terus sensitif terhadap isu-isu YB yang bukan beragama Islam yang datang masjid tetapi pada masa yang sama berani menasihat dan memberi peringatan kepada isteri-isteri 'boss'nya yang terus ingkar perintah Allah supaya menutup aurat.


mutaligat.