ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

10 April 2011

hah....bontot saifol liwat di syaki tiruan....lebih dari 1 DNA di jumpai....muakakaka....!!!!

Liow arah ujian DNA terhadap telur didakwa tiruanKUANTAN: Analisis awal Jabatan Kimia Jumaat lalu terhadap sampel telur yang didakwa tiruan di Pulau Pinang mendapati ia mempunyai kandungan protein yang sama seperti telur biasa.

Sehubungan itu, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai, mengarahkan jabatan berkenaan melakukan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) bagi mengesahkan ketulenan telur itu.

"Saya minta ujian DNA dilakukan kerana saya masih tidak berpuas hati walaupun ia jelas menunjukkan telur itu telur biasa berdasarkan kandungan proteinnya.
"Keputusan mengenainya akan diketahui esok dan orang ramai akan dimaklumkan mengenai perkara ini bagi mengelak kekeliruan," katanya pada sidang media selepas merasmikan Hari Kesihatan Sedunia Peringkat Kebangsaan di Kompleks Penyiaran Sultan Ahmad (KOMPSAS) di sini, hari ini.

Liow berkata, ujian DNA itu merangkumi analisis cangkerang, kuning telur dan putih telur serta kandungan proteinnya yang didakwa tiruan sebelum ini.

"Orang ramai tidak perlu risau dan was-was mengenai perkara ini kerana kita pernah menerima aduan kes yang sama pada 2007 tetapi ternyata ianya tidak benar," katanya.

Baru-baru ini, Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), SM Mohamed Idris, menasihatkan pengguna di Malaysia supaya berhati-hati kerana ada telur tiruan dijual di pasaran.