ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

03 April 2011

Najib pilih kayakan kroni banding bela nasib rakyatTindakan kerajaan Umno Barisan Nasional (BN) menaikkan harga petrol RON 97 sebanyak 20 sen bermula tengah malam tadi, bertujuan mengkayakan kroni daripada membela nasib rakyat.

Harga minyak dapat dikekalkan jika kerajaan memotong subsidi syarikat korporat dan kenaikan minyak sama sekali tidak berlaku.

Tapi, Najib mementingkan kroni daripada mengurangkan beban rakyat, mengulas tindakan kerajaan menaikkan harga petrol hingga menambahkan beban rakyat akibat pengurusan negara tidak berkeruan.

Untuk rekod, harga petrol sejak Malaysia diterajui Najib naik sebanyak lima kali.
Jika kerajaan Pakatan Rakyat (PR) yang diberi mandat mentadbir negara, perkara seumpama itu tidak akan berlaku kerana nasib rakyat akan dibela terlebih dahulu.

“Walaupun subsidi elektrik naik, tapi jika PR berkuasa, kita akan potong subsidi korporat supaya tidak memberi kesan kepada rakyat. Tapi, nampaknya BN tidak pedulikan rakyat kerana mereka akan bela nasib kroni.

Tidak mustahil RON 95 akan naik kepada RM2.40 jika BN terus memerintah negara memandangkan tahun ini sudah tiga kali harga minyak naik..

Kita tidak menolak kemingkinan kenaikan petrol itu menjadi sebahagian dana kerajaan menghadapi pilihan raya negeri (PRN) Sarawak.

Kerajaan tidak mahu beri subsidi kepada rakyat, tetapi duit kenaikan itu turut dijadikan simpanan untuk PRN. Pendekatan ini yang dilakukan BN yang tidak langsung membantu rakyat...